Επετειακή έκδοση για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) ανάρτησε στο διαδικτυακό του τόπο επετειακή έκδοση για τα πρώτα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα. Η έκδοση του ΟΒΙ αποτυπώνει με το βλέμμα του σήμερα τις εφευρέσεις, τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα την επόχή 1920 -1925.
Το σύστημα προστασίας της βιομηχανικής Ιδιοκτησίας όσον αφορά τις εφευρέσεις εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα το 1920. Από τη γέννηση του συστήματος προστασίας των ευρεσιτεχνιών μέχρι σήμερα, η αρμόδια αρχή διαχείρισης των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα άλλαξε πολλές φορές.
Αρχικά ήταν αρμόδιο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στη συνέχεια το Υπουργείο Εμπορίου και πάλι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, οι Νομαρχίες, για μια φορά ακόμα το Υπουργείο Εμπορίου και τέλος το Υπουργείο Βιομηχανίας για να δώσει τη θέση του πλέον από 1ης Ιανουαρίου 1988 στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) (με τον Ιδρυτικό Νόμο 1733/1988).
Τα πρώτα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα. Επετειακή έκδοση 1920-1925
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Δεκεμβρίου – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ
- Άγιαξ – Ολυμπιακός με Bet Builder και Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Betsson (28/1)
- Μάτι: Την απόρριψη των αιτήσεων για μείωση ποινής προτείνει η εισαγγελέας
- Σε κοινό βηματισμό Υπουργείο και Δήμοι για κλίμα και ασφάλεια-Καίριος ο ρόλος της ΚΕΔΕ
- Ρουμανία – Ελληνίδα πρέσβης: Το συντομότερο ο επαναπατρισμός των οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους
- Τα δάκρυα και η ντροπή: Η Κλερ Ντέινς δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι έμεινε έγκυος στα 44 της χρόνια
