Νέο Rainbow Warrior ναυπηγεί η Greenpeace, 25 χρόνια μετά την επίθεση
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του Rainbow Warrior από πράκτορες της
γαλλικής κυβέρνησης, η Greenpeace ξεκινά την κατασκευή νέου σκάφους με
το ίδιο, θρυλικό όνομα. Η καθέλκυση προγραμματίζεται για το 2011.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του Rainbow Warrior από πράκτορες της γαλλικής κυβέρνησης, η Greenpeace ξεκινά την κατασκευή νέου σκάφους με το ίδιο, θρυλικό όνομα.
Τελετή για τη θεμελίωση της καρίνας του νέου πλοίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου σε ναυπηγείο της Πολωνίας, αναφέρει το AFP.
«Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ακριβώς 25 χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση στο αρχικό Rainbow Warrior στη Νέα Ζηλανδία, την οποία πραγματοποίησαν μυστικοί πράκτορες που εργάζονταν για τη γαλλική κυβέρνηση» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
Η έκρηξη που βύθισε το πλοίο και σκότωσε τον φωτογράφο Φερνάντο Περέιρα ήταν η αντίδραση του Παρισιού στις διαμαρτυρίες της Greenpeace για τις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό.
Στην εκδήλωση που προγραμματίζει η Greenpeace θα παραστεί και ο Πίτερ Ουίλκοξ, καπετάνιος του ιστορικού πλοίου.
Η καρίνα του νέου Rainbow Warrior θα κατασκευαστεί έξω από το λιμάνι του Γκντάσκ στην Πολωνία, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί σε ναυπηγείο της Γερμανίας.
Η καθέλκυση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποστολάκη: Ο Γεωργιάδης δεν ασχολείται με το ΕΣΥ, αλλά με την εικόνα και την προσωπική ατζέντα του
- Προσφυγή κατά της αντιεμβολιαστικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ από 15 πολιτείες
- Το μήνυμα του Κώστα Καραπαπά: «Ο Θρύλος ανήκει στο Champions League»
- Πέθανε ο «Lip King» του Botched που δαπάνησε 150.000 δολάρια για να μοιάσει στην Κιμ Καρντάσιαν
- Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να ελεγχθεί ο ρόλος, οι επιλογές και οι προτεραιότητες του Υπερταμείου
- Συμφωνίες στην Ουάσιγκτον: Το αμερικανικό LNG αναδιατάσσει τον ενεργειακό χάρτη


