
Απενεργοποιήστε λειτουργίες του Η/Υ σας για να γίνετε πιο παραγωγικοί
Εκεί καταντήσαμε.
Εκεί καταντήσαμε.
Οι υπολογιστές μας έχουν πλέον εγκατεστημένα πάρα πολλά interactive προγράμματα που μας διακόπτουν συνέχεια για να μας ενημερώσουν πως έχουμε καινούριο mail, μήνυμα στο chat από κάποιο φίλο μας, πρόσκληση στο facebook κ.λπ.
Με όλους αυτούς τους περισπασμούς όμως πού να βρεις χρόνο και μυαλό για να εργαστείς. Έτσι πλέον κυκλοφορούν προγράμματα που δουλειά τους είναι να απενεργοποιούν εφαρμογές και κουμπιά από την οθόνη του υπολογιστή μας. Έτσι, χωρίς ενοχλήσεις για άσχετα θέματα γινόμαστε πιο αποδοτικοί στην εργασία μας.
Τρομερό δεν είναι; Μειώνουμε τα πράγματα που μπορεί να κάνει το μηχάνημά μας για να δουλεύουμε καλύτερα.
Κατά βάθος όμως δεν είναι και τόσο περίεργο. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια έναν παλιό μελισσοκόμο να εξηγεί στον πατέρα μου (νέο τότε μελισσοκόμο) πως δεν πρέπει να δίνει πολύ χώρο στις μέλισσες γιατί τότε τον περπατάνε και δεν στρώνονται να κάνουν δουλειά.
Όπως οι μέλισσες έτσι και οι άνθρωποι. Με λίγα παράγουν, με πολλά ξεχνιούνται, χάνονται και μπερδεύονται.
http://www.economist.com/node/16295664
Γιώργος Επιτήδειος
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)

