
Ο Μουρίνιο υποσχέθηκε ότι θα ξαναπεράσει του χρόνου από το Καμπ Νου
Πανευτυχής, αλλά και ιδιαίτερα δεικτικός ήταν, όπως συνηθίζει, ο Ζοσέ Μουρίνιο στις δηλώσεις του μετά τον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα που έστειλε την Ιντερ στον τελικό του Champions League. Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε ως επιτυχία την παρουσία της ομάδας του στα ημιτελικά. Αποθέωση στο Μιλάνο...
Πανευτυχής, αλλά και ιδιαίτερα δεικτικός ήταν, όπως συνηθίζει, ο Ζοσέ Μουρίνιο στις δηλώσεις του μετά τον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα που έστειλε την Ιντερ στον τελικό του Champions League. O προπονητής των νερατζούρι έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του, αλλά παράλληλα άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά των μπλαουγκράνα πριν και κατά τη διάρκεια του κρίσιμου ματς.
‘Η Μπαρτσελόνα δεν τήρησε το fair play’Γεμάτες με εγκώμια για τους παίκτες του και… κατηγορίες για την Μπαρτσελόνα ήταν οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο μετά τη λήξη του αγώνα: ‘Ο Μέσι είναι ο Μέσι. Ενα απίστευτο ταλέντο, από άλλο γαλαξία, αλλά όπως και όλοι οι υπόλοιποι δεν έπαιξε όπως ξέρει. Εννοώ με ποιότητα και fair play, αλλά δεν είδα τίποτα από αυτά, μέσα ή έξω από το γήπεδο. Στις 4 τα ξημερώματα δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, καθώς έπεφταν πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο. Φωνάξαμε την αστυνομία στις 11 το βράδυ και ήρθαν στις 3.30 το πρωί. Ενας παίκτης όπως ο Σάμουελ Ετό που έρχεται εδώ κάθε λίγο και λιγάκι, παρενοχλήθηκε σήμερα από την αστυνομία για φόρους που δεν είχε πληρώσει το 2005.
Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ ότι τον επόμενο χρόνο θα ξανάρθω. Πάντα καταλήγω να μπλέκω με την Μπαρτσελόνα και κάθε φορά κάτι συμβαίνει. Δεν θέλω να κρίνω τον διαιτητή. Είπα από πριν ότι όταν οι παίκτες θέλουν να βοηθήσουν τον διαιτητή, η δουλειά του είναι εύκολη, αλλά απόψε κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να τον δυσκολέψουν.
Ημασταν μια ομάδα από ήρωες, όπου ο καθένας μάτωσε μέσα στο γήπεδο. Είμαι περήφανος για τον καθένα τους, γι` αυτούς που έπαιξαν και γι`αυτούς δεν αγωνίστηκαν, για τους οπαδούς που υπέφεραν μαζί μας εδώ και στο Μιλάνο.
Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε πριν την ώρα της, δημιούργησε αντιπαλότητα κι έκανε κάποια απίστευτα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες. Τώρα ζητώ από τους οπαδούς μας να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο, παρόλο που είναι δύσκολο γιατί αύριο πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Πρέπει να έρθουν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν αυτούς τους φανταστικούς παίκτες, καθώς το αξίζουν.
«Δεν είμαστε θύματα της επιτυχίας»
Από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρντιόλα ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς που η Μπαρτσελόνα δεν θα βρίσκεται στον τελικό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αν και χαρακτήρισε επιτυχημένη την πορεία της στη φετινή διοργάνωση:
«Την περσινή χρονιά κερδίσαμε το Champions League και φέτος κάναμε μια καλή πορεία φτάνοντας στα ημιτελικά. Αυτό που κάναμε ήταν επιτυχία και την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να το ξανακάνουμε. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς που δεν μπορέσαμε να τους φέρουμε στη Μαδρίτη».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αμυντική προσέγγιση της Ιντερ: «Κάθε ομάδα παίζει όπως θέλει και δεν μπορώ εγώ να κρίνω αυτόν τον τρόπο. Στο κάτω κάτω, στα σπορ όποιος κερδίζει έχει δίκιο κι αυτοί είναι εκείνοι που πήραν την πρόκριση στον τελικό. Δεν θεωρώ ότι είμαστε θύματα της επιτυχίας. Οταν κάποιος φτάνει τους 87 βαθμούς στο πρωτάθλημα και στα ημιτελικά του Champions League, δεν μπορεί να είναι ποτέ θύμα της επιτυχίας του».
Αποθέωση της Ιντερ σε Μιλάνο και Μαδρίτη!
Περίπου 3.000 οπαδοί της Ιντερ αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας, κατά την άφιξή της στο Μιλάνο, μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, που ήρθε παρά το 0-1 στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα.
Παρά το προχωρημένο της ώρας και το εργάσιμο της επομένης, οι φίλοι των νερατζούρι δεν χάλασαν το χατίρι στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στη συνέντευξή του μετά το τέλος του αγώνα στο Καμπ Νου, είχε ζητήσει να πάει ο κόσμος στο αεροδρόμιο για να αποθεώσει τους παίκτες του.
Ολοι οι ποδοσφαιριστές έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής εκτός από τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος αποχώρησε από διαφορετική έξοδο με συνοδεία. Ο 20χρονος ιταλός είχε προκαλέσει την οργή των οπαδών της Ιντερ στον πρώτο ημιτελικό με την Μποαρτσελόνα, όταν τους έβριζε – πετώντας τη φανέλα της ομάδας του.
Γλέντια… δεν έγιναν μόνο στο Μιλάνο, αλλά και στη Μαδρίτη! Οπαδοί της Ρεάλ ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με σημείο συγκέντρωσης στην πλατεία La Cibeles και πανηγύρισαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν μόνο η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων της Ισπανίας, αλλά και το γεγονός ότι ο φετινός τελικός του Champions League θα γίνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (22/5) και κανείς από τους μαδριλένους δεν θα ήθελε να δει τη Μπάρτσα να σηκώνει… κούπα μέσα στο… σπίτι του!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ


