Η παραπλάνηση σε ζητήματα διατροφής, αποτελεί στις ημέρες μας, σύνηθες φαινόμενο. Πόσοι δεν είναι αυτοί που πιστεύουν πως το καταλληλότερο και υγιεινότερο γι’ αυτούς προϊόν, είναι αυτό που με παχιά γράμματα διατείνεται πως είναι άπαχο.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι: Απαχο τρόφιμο δεν σημαίνει τρόφιμο χωρίς θερμιδική απόδοση.

Πολλά άπαχα προϊόντα εμπεριέχουν μεγάλη ποσότητα απλών σακχάρων (όπως είναι η ζάχαρη και η λακτόζη) προκειμένου να κερδίσουν τη χαμένη τους γεύση. Αυτό τους προσδίδει άμεσα θερμιδικό περιεχόμενο, που μερικές φορές καθίσταται πιο επιβαρυντικό από το αν το προϊόν εμπεριείχε μικρά ποσά λίπους.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αναφέρουν, συχνά λεπτομερέστατα, την περιεκτικότητα τους σε θερμιδογόνα συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

health.in.gr