
Πιέσεις στο θέμα του Ιράν ασκεί από τη Μόσχα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα τεθεί επί τάπητος στις συνομιλίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να ζητήσει από τους Ντ.Μεντβέντεφ και Βλ.Πούτιν να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην Τεχεράνη.
2
Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα τεθεί επί τάπητος στις συνομιλίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να ζητήσει από τους Ντ.Μεντβέντεφ και Βλ.Πούτιν να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην Τεχεράνη.
«Θα συζητήσουμε μια σειρά θεμάτων αλλά πρώτα απ όλα το ζήτημα του Ιράν.Το Ισραήλ κρίνει ότι θα πρέπει να ασκηθεί πολύ ισχυρή πίεση κατά της Τεχεράνης»τόνισε την Κυριακή ο κ. Νετανιάχου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σϋμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντός του ο κ.Νετανιάχου ενδέχεται να συναντηθεί και με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ καθώς και με εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας.
Την ίδια ώρα η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες του Περσικού Κόλπου, εξέφρασε την άποψη ότι η Τεχεράνη «διολισθαίνει προς στρατιωτική δικτατορία».
Μιλώντας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με φοιτητές στο Κατάρ η Κλίντον δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Φρουροί της Επανάστασης πιστεύουμε είναι, ουσιαστικά, αυτοί που υποκαθιστούν την κυβέρνηση του Ιράν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κβίτσα Κβαρατσέλια: Santa… Kvaradona
- Ο Τσίπρας αρχίζει τις πολιτικές συγκεντρώσεις: Το οργανωτικό στην πρώτη γραμμή – με το νέο κόμμα ανοίγει και το μητρώο μελών
- Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη από την ΕΛ.ΑΣ.
- Η επιτομή του κουλ, αυτοσαρκασμός κι ευφυΐα – Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε 65
- Δημογραφικό: Η μεγάλη μεταβολή στο πλήθος των γεννήσεων και μια κρίσιμη παράμετρος
- Η δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας για κανονικότητα και δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «τραύμα»




