
Δεν πιθανολογούν οι ΗΠΑ αντίποινα από την Κίνα για τα όπλα στην Ταϊβάν
Δεν θεωρεί βέβαιη ο Λευκός Οίκος την προοπτική αντιποίνων της Κίνας σε βάρος αμερικανικών εταιρειών με αφορμή την απόφαση της διακυβέρνησης Ομπάμα να προχωρήσει στην πώληση όπλων στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο έχει αντιδράσει έντονα στη σχεδιαζόμενη πώληση απειλώντας με κυρώσεις.
2
Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος κινήσεις αντιποίνων της Κίνας σε βάρος αμερικανικών εταιρειών με αφορμή την απόφαση της διακυβέρνησης Ομπάμα να προχωρήσει στην πώληση όπλων στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο έχει αντιδράσει έντονα στη σχεδιαζόμενη πώληση απειλώντας με κυρώσεις.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε τη Δευτέρα ότι «είναι σπουδαία η σινοαμερικανική σχέση», σημειώνοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει το κόστος απλά να απομακρυνθεί από την άλλη».
Ερωτηθείς για τις κινεζικές απειλές επιβολής κυρώσεων σε αμερικανικές εταιρείες που θα προχωρήσουν σε πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, ο Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρείται βέβαιο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «εφόσον, τελικά, προκύψουν κινεζικές κυρώσεις, αυτές θα είναι αδικαιολόγητες».
Τέλος, ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Πεκίνο είχε ενημερώσει την κινεζική ηγεσία για την πρόθεση πώλησης αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη

