Αθήνα: Ξεκινάει σεέξι ευρωπαϊκές χώρες το πρόγραμμα FOOD για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση σωστών διατροφικών προτύπων, το οποίο περιλαμβάνει ειδική δράση για τη διατροφή στο χώρο εργασίας.

Καθώς διεθνείς μελέτες έχουν καταδείξει ότι στους χώρους εργασίας παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τα πρότυπα της σωστής διατροφής, και με δεδομένο ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ενήλικης ζωής τους στο χώρο εργασίας τους, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χώροι εργασίας αποτελούν ένα κανάλι προώθησης αξιών τρόπου ζωής και υγιεινής διατροφής, με δεύτερο σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας διατροφικών προτύπων τους χώρους μαζικής εστίασης.

Το πρόγραμμα FOOD (Fighting Obesity Through Offer and Demand – Πολεμώντας την Παχυσαρκία μέσω της Προσφοράς και Ζήτησης) εφαρμόζει μια πρωτότυπη προσέγγιση για την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής στους χώρους εργασίας και στοχεύει τόσο στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, ώστε να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, όσο και στην παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων γευμάτων από τα εστιατόρια, μέσα από την εκπαίδευση και τη συνεργασία ιδιοκτητών εστιατορίων, μαγείρων και σεφ.

Αρχικά, το πρόγραμμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σεέξι ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία), με τη συμμετοχή 52.000 υπαλλήλων, 3.000 εταιρειών και 5.000 εστιατορίων και με την υποστήριξη της Accor Services και των διατακτικών γεύματος Ticket Restaurant.

health.in.gr