
Φονική επίθεση κατά γραφείων του ΟΗΕ στο Ισλαμαμπάντ
Πέντε άτομα, όλοι υπάλληλοι του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) στο Ισλαμαμπάντ. Την επίθεση καταδίκασε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
38
Πέντε άτομα, όλοι υπάλληλοι του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) στο Ισλαμαμπάντ. Την επίθεση καταδίκασε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
Όπως δήλωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, η έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία του ΟΗΕ στην πακιστανική πρωτεύουσα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.
Πρόκειται για τέσσερις νεκρούς πακιστανικής καταγωγής και έναν Ιρακινό, όλοι υπάλληλοι του WFP. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προφανώς προκλήθηκε από βόμβα. Ο ΟΗΕ μετά την επίθεση έκλεισε τα γραφεία του στο Πακιστάν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο γραφείο του WFP στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν», δήλωσε από την Γενεύη.
«Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες. Πρόκειται για μια τραγωδία για τον ΟΗΕ και ολόκληρη την ανθρωπιστική κοινότητα στο Πακιστάν. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα εναντίον εκείνων που προσπαθούν να βοηθήσουν τους φτωχούς και τους αδύναμους χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό κόστος», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι παρά το κλείσιμο των γραφείων, ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στον πακιστανικό λαό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο

