
Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Σε αρνητικό πρόσημο «γύρισε» ο Γενικός Δείκτης Τιμών, παρά το αρχικό θετικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 1.650 μονάδες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία στις ΗΠΑ.
93
Σε αρνητικό πρόσημο «γύρισε» ο Γενικός Δείκτης Τιμών, παρά το αρχικό θετικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 1.650 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 1,5%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 49,2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,89%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 1,27% και του Εμπορίου κατά 1,25%.
Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι εξής: του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,59%, των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 1,53% και της Υγείας κατά 1,02%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,51%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο κατά 0,65% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,69%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 105 ενισχύονται, 71 υποχωρούν και 33 παραμένουν αμετάβλητες.
Αρχικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν λίγο πάνω από τις 2.200 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 0,47%.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης Footsie-100 υποχώρησε κατά 0,07% και διαμορφώθηκε στις 4.276,91 μονάδες.
Οριακή πτώση σημείωνε στην έναρξη της συνεδρίασης και το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,04% και διαμορφώθηκε στις 4.838,04 μονάδες.
Σε αρνητικό έδαφος άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,11% και διαμορφώθηκε στις 3.181,10 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός τώρα – Αισθητός στην Αττική
- Εργατικά ατυχήματα: Πάνω από 7.500 κάθε μέρα στην ΕΕ το 2023
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη

