
Δεκάδες νεκροί από τέσσερις εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Βαγδάτη
Τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματισθούν δεκάδες. Τα περιστατικά βίας στο Ιράκ έχουν μειωθεί, όμως ομάδες ανταρτών ακόμη έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις.
38
Τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν τη Δευτέρα στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματισθούν δεκάδες.
Όπως αναφέρει το Reuters, μία έκρηξη σημειώθηκε στο πολυπληθές προάστιο της Βαγδάτης, Σαντρ Σίτι, όπου σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίσθηκαν 28.
Δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο της Βαγδάτης δίπλα σε ομάδα εργατών που περίμεναν να πιάσουν δουλειά. Εκεί σκοτώθηκαν έξι άτομα και τραυματίσθηκαν 16.
Οι άλλες δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε αγορά προαστίου της ιρακινής πρωτεύουσας και σε δρόμο στα ανατολικά της πόλης, που είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εσωτερικών.
Από την τελευταία έκρηξη σκοτώθηκαν δύο πολίτες περαστικοί.
Τα περιστατικά βίας στο Ιράκ έχουν μειωθεί κατά πολύ, μάλιστα σε ποσοστά πριν από την αμερικανική εισβολή του 2003, ωστόσο ομάδες ανταρτών ακόμη έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις μεγάλης ισχύος, ειδικά στην πρωτεύουσα και στις επαρχίες Ντιγιάλα και Νινευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών





