
Δραματική διάσωση μεταναστών στα ανοιχτά της Μάλτας
Περισσότεροι από 140 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από πλοιάριο που έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοιχτά της Μαλτας. Η λέμβος κατευθυνόταν στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, όπου τις τελευταίες ημέρες φθάνουν κατά κύματα μετανάστες από τη Λιβύη που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.
51
Περισσότεροι από 140 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από πλοιάριο που έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοιχτά της Μαλτας. Το πλοιάριο κατευθυνόταν στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, όπου τις τελευταίες ημέρες φθάνουν κατά κύματα μετανάστες από τη Λιβύη που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.
Ο αντιναύαρχος Ναυτικού της Μάλτας Κλάουντιο Σινιανίνι δήλωσε ότι οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοιάριο, ανάμεσά τους δέκα γυναίκες που περιμένουν παιδί, δεν είχαν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό.
Το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο ελήφθη από την ιταλική ακτοφυλακή στη Σικελία, αλλά την επιχείρηση διάσωσης συντόνισαν οι Αρχές της Μάλτας, καθώς το πλοίο ήταν εγγύτερα στην επικράτειά της.
Η διάσωση των μεταναστών από το ναυτικό της Λιβύης έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ των κυβερνήσεων Ιταλίας και της Ιταλίας για την παράνομη μετανάστευση.
Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριο έφθασαν στη Λαμπεντούζα περισσότεροι από 2.000 μετανάστες -το κέντρο φιλοξενίας της ιταλικής νήσου έχει δυνατότητα στέγασης 850 ατόμων.
Συνολικά το περασμένο έτος εκτινάχθηκε ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που άφησαν πίσω τους πολέμους και φτώχεια στην Αφρική περνώντας μέσω Λιβύης στην Ιταλία με την ελπίδα μίας καλύτερης ζωής.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2008 έφθασαν στην Ιταλία περισσότεροι από 24.000 μετανάστες, συγκριτικά με 17.000 την ίδια περίοδο του 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη Δημητριάδη – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό

