
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας υπογράφουν τον Ιανουάριο ΗΠΑ-Γεωργία
Η κυβέρνηση της Γεωργίας και οι ΗΠΑ θα υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας στις 4 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε τα Χριστούγεννα η εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών Χατούνα Ιόσαβα.
30
Η κυβέρνηση της Γεωργίας και οι ΗΠΑ θα υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας στις 4 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε τα Χριστούγεννα η εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών Χατούνα Ιόσαβα.
«Ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Γκρίγκολ Βασάντζε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις θα υπογράψουν μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας στις 4 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον» δήλωσε η εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι οι δύο χώρες διαπραγματεύονταν μια συμφωνία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας είχε διευκρινίσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η συμφωνία αφορούσε τους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της οικονομίας και της δημοκρατικής ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα υπογραφεί δύο εβδομάδες προτού η Κοντολίζα Ράις παραδώσει τη σκυτάλη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Χίλαρι Κλίντον.
Παρόμοια συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη Δημητριάδη – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό


