
Κατηγορίες για συμμετοχή στο σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν κατά δύο απόστρατων
Κατηγορίες κατά δύο απόστρατων αξιωματικών απηύθυνε η στρατιωτική δικαιοσύνη της Τουρκίας με την σκεπτικό ότι συμμετείχαν στο σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο απόστρατοι θα δικαστούν από στρατοδικείο.
95
Κατηγορίες κατά δύο απόστρατων αξιωματικών απηύθυνε η στρατιωτική δικαιοσύνη της Τουρκίας με την σκεπτικό ότι συμμετείχαν στο σχέδιο για την ανατροπή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Παρά ταύτα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε δήλωση του στρατιωτικού εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση ο οποίος τονίζει ότι δεν έχει γίνει έρευνα για σε στρατιωτικούς για την συμμετοχή τους στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απόστρατοι θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή χειροβομβίδων που θα χρησιμοποιούντο σε σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Και οι δύο θα δικαστούν από στρατοδικείο.
Οι πληροφορίες για τις διώξεις μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Οι δύο απόστρατοι αξιωματικοί είναι μεταξύ των 86 οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται δύο υψηλόβαθμοι απόστρατοι αξιωματικοί, που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πρωθυπουργό Ερντογάν αλλά για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες εναντίον τους.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η άσκηση διώξεων από τη στρατιωτική δικαιοσύνη επισημοποιεί για πρώτη φορά την εμπλοκή μελών του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας στην υπόθεση «Εργκένεκον».
Οι χειροβομβίδες και τα εκρηκτικά που είχαν βρεθεί στο τέλος του περασμένου έτους σε κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη και το Εσκί Σεχίρ είχαν οδηγήσει στην έρευνα που αποκάλυψε την ομάδα Εργκένεκον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»


