
Επαναληπτική ψηφοφορία σε 15 εκλογικά τμήματα της ΠΓΔΜ
Σε 15 εκλογικά τμήματα θα επαναληφθεί στις 29 Ιουνίου η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν τόσο στις εκλογές της 1ης Ιουνίου όσο και στην επαναληπτική ψηφοφορία στις 15 Ιουνίου.
43
Σε 15 εκλογικά τμήματα θα επαναληφθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν τόσο στις εκλογές της 1ης Ιουνίου όσο και στην επαναληπτική ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα, στις 15 Ιουνίου.
Την παραπάνω απόφαση έλαβε την Τρίτη η Κρατική Επιτροπή Εκλογών της ΠΓΔΜ, μετά και την εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας των εφέσεων των δύο μεγάλων αλβανικών κομμάτων (DUI και DPA).
Στα 15 αυτά εκλογικά τμήματα είναι εγγεγραμμένοι 14.551 ψηφοφόροι (0,82% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος).
Τα 15 εκλογικά τμήματα όπου θα επαναληφθεί η διαδικασία βρίσκονται κυρίως σε περιοχές, όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι Αλβανοί.
Η επανάληψη της ψηφοφορίας αποφασίστηκε επειδή το τελικό αποτέλεσμα σε αυτά μπορεί να επηρεάσει την κατανομή κάποιων εδρών στη Βουλή.
Το Σάββατο η Βουλή επικύρωσε τη θητεία 114 βουλευτών, από τους 120 που αριθμεί το σύνολο του σώματος. Η επικύρωση της θητείας των υπολοίπων έξι βουλευτών αναμένεται να γίνει μετά την επαναληπτική ψηφοφορία της 29ης Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαζόπουλος για υποκλοπές: Αν υπήρχε γιατρός να εξετάζει πολιτικές ασθένειες, θα έλεγε ότι η Δημοκρατία έχει πάψει να λειτουργεί
- Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης – Η ανάρτηση με νόημα του Ζαχαρία Κεσσέ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ροντινέι είναι πλέον εξτρέμ – Θα έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ»
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»


