
Στα 130 δολάρια σκαρφαλώνει και πάλι το πετρέλαιο
Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά και τη νέα υποχώρηση του δολαρίου, λόγω των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο. Μέσα σε μία συνεδρίαση ο μαύρος χρυσός κέρδισε 7 δολάρια.
27
Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά και τη νέα υποχώρηση του δολαρίου, λόγω των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο.
Οι ανησυχίες για την μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και η νέα υποχώρηση του δολαρίου αρχίζει και πάλι να ωθεί τις τιμές προς τα πάνω, τονίζουν οι αναλυτές.
Στη σημερινή νέα άνοδο των τιμών κατά 2 δολάρια συνέβαλαν και τα σχόλια του ισραηλινού υπουργού Μεταφορών ότι μοιάζει «αναπόφευκτη» μια επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, δεδομένης της προφανούς αποτυχίας των κυρώσεων να εμποδίσουν την Τεχεράνη από το να αποκτήσει τεχνολογία που δίνει δυνατότητες για κατασκευή ατομικής βόμβας.
Όπως σημειώνει το Reuters, τα σχόλια αυτά ήταν η πλέον σαφής απειλή κατά του Ιράν από την κυβέρνηση του ισραηλινού προέδρου Εχούντ Ολμέρτ.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε, το μεσημέρι, 2,39 δολάρια στο βαρέλι, με την τιμή του να ανέρχεται στα 130,18 δολάρια. Νωρίτερα, είχε ανέλθει έως και τα 130,58 δολάρια.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου του αργού τύπου Μπρεντ ανερχόταν στα 129,44 δολάρια, νωρίτερα ανήλθε έως και τα 129,97 δολάρια, κερδίζοντας 1,90 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή.
«Εάν συνεχισθεί η άνοδος, η τιμή ενδέχεται να δοκιμάσει τα 135 ή 140 δολάρια. Η σημερινή είναι μέρα-κλειδί, καθότι θα διαπιστώσουμε κατά πόσον η ανάκαμψη ήταν καθαρά τεχνική ή όχι. Ενδέχεται να καθορίσει την τάση για την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της Societe Generale για παράγωγα εμπορευμάτων στην Ασία, Μαρκ Λανσονέρ.
Χθες, Πέμπτη, η τιμή του βαρελιού εκτινάχθηκε κατά 6 δολάρια μετά τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι τα υψηλότερα επιτόκια είναι «πιθανά» μέσαστον Ιούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurovision 2026: Η γιορτή των 70 χρόνων στη σκιά του μποϊκοτάζ για το Ισραήλ
- Charlotte Foucteau στο 11o Delphi Economic Forum: Η τεχνολογία φέρνει ταχύτητα και κλίμακα, αλλά η αξία δημιουργείται από τον άνθρωπο
- Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία
- Σοκάρει ο Χάσενχουτλ: «Παραλίγο να πεθάνω από τον χανταϊό»
- Η θάλασσα του Πειραιά γίνεται γιορτή και η πόλη πρωταγωνιστεί
- Κατρίν Ντενέβ: Η παγωμένη βασίλισσα της Κρουαζέτ επιστρέφει στις Κάννες – Ντεπαρτιέ, Χίτσκοκ και το νέο αίμα


