
Σύλληψη διπλωματών από την αστυνομία της Ζιμπάμπουε
Αστυνομικοί στη Ζιμπάμπουε συνέλαβαν και κράτησαν για λίγες ώρες διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μία ημέρα μετά από ένα ανάλογο περιστατικό με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. ΗΠΑ και Βρετανία ασκούν σφοδρή κριτική στο καθεστώς του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
95
Αστυνομικοί στη Ζιμπάμπουε συνέλαβαν και κράτησαν για λίγες ώρες διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μία ημέρα μετά από ένα ανάλογο περιστατικό με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.
Όπως έγινε γνωστό από την αμερικανική πρεσβεία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους διπλωμάτες, ο αριθμός των οποίων δεν είναι γνωστός, σε μπλόκο κοντά στην πόλη Μπιντούρα και αφού εκείνοι είχαν επισκεφτεί θύματα πολιτικής βίας.
Επίσης, η αστυνομία έσκασε τα λάστιχα των αυτοκινήτων των διπλωματών ενώ το πλήθος που υποστήριζε την κυβέρνηση απειλούσε να κάψει τα αυτοκίνητα αν οι διπλωμάτες δεν οδηγούνταν σε αστυνομικό τμήμα.
«Πιστεύουμε ότι η εντολή ήρθε από ψηλά», διευκρίνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ πουαπέδωσε το περιστατικό στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εκφοβισμό του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι, ενόψει και των εκλογών της 27ης Ιουνίου.
Όλοι οι συλληφθέντες είναι σώοι.
ΗΠΑ και Βρετανία ασκούν σφοδρή κριτική στο καθεστώς του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Η αντιπολίτευση μάλιστα κάνει λόγο και για 65 νεκρούς κατά την προεκλογική περίοδο. Αντίθετα, ο Ρ.Μουγκάμπε αποδίδει τη βία στην αντιπολίτευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο

