66

Ζήτημα δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός ήταν τιμωρημένος και δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Τάκη Λεμονή στο «περιπετειώδες» ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Καλαμαριά στο «Καυτανζόγλειο». Η εν λόγω, όμως, αναμέτρηση κρίθηκε ως μη γενόμενη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, η οποία έκρινε αντικανονική τη συμμετοχή του Βάλνερ από πλευράς Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και το άρθρο 9, παρ. 4, παίκτης που είναι τιμωρημένος και δεν έπαιξε σε αγώνα που στη συνέχεια θεωρήθηκε ως μη γενόμενος, έχει εκτίσει κανονικά την ποινή του εφόσον είναι στην ομάδα που δεν έχει υπαιτιότητα.

Αντιθέτως, οι Φαβάλι και Καραλιόπουλος που ήταν επίσης τιμωρημένοι για το ματς με τον Ολυμπιακό, ορθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν στο ματς με τον Εργοτέλη επειδή η ομάδα της Καλαμαριάς θεωρήθηκε υπαίτια για αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανιώνιος δεν προτίθεται να υποβάλει ένταση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, Κώστα Τασκίρη στο ραδιοφωνικό σταθμό «SuperSport fm»:

«Ο Πανιώνιος έχει 118 χρόνια Ιστορία, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω τι λέει ο ΚΑΠ, δεν έχω ασχοληθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ