96

Την αισιοδοξία του για την μελλοντική πορεία της ομάδας του και την ικανοποίηση για τις μεταγραφικές επιλογές που έγιναν, εξέφρασε ο τεχνικός του Ηρακλή, Ανχελ Πεντράθα Λαμίγια, στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη, στην οποία μίλησε φυσικά και για όλα τα υπόλοιπα αγωνιστικά θέματα της ομάδας του.

«Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε την ομάδα, που επιθυμούσαμε. Δεν θα είναι όλοι στην ενδεκάδα, απ αυτούς που ήρθαν τώρα. Μετά από τα τρία τελευταία παιχνίδια, η κατάσταση είναι καλή, οι παίκτες μας έχουν υψηλή απόδοση.

» Ωστόσο, αυτοί που έρχονται, ανεβάζουν το επίπεδο. Το θέμα δεν είναι να βγάλουμε αυτούς που παίζουν, για να βάλουμε τους νέους που ήρθαν, αλλά για να έχουμε βάθος πάγκου, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να υπάρχει συναγωνισμός στην ομάδα.

» Αν καταλάβει ο κάθε παίκτης τον ρόλο του και όλοι μαζί τον στόχο μας, θα έχουμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Έχουμε δυο καλούς παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, για αυτό πρέπει να έχω την ικανότητα να επιλέξω τον καλύτερο για την ενδεκάδα,» είπε στην αρχή των τοποθετήσεων του ο Ισπανός τεχνικός.

Αναφερόμενος στις μεταγραφές της ομάδας του όπου το 1/3 του ρόστερ είναι νέο, ο Ανχελ Πεντράθα συμπλήρωσε: «Όταν μπαίνουμε σε διαδικασία μεταγραφών για να πάρουμε παίκτες, ως αντίληψη και φιλοσοφία μίας ομάδας, πολύ περισσότερες φορές επικρατεί η ικανότητα και η τεχνική. Λιγότερο η δύναμη.

» Αν ο παίκτης έχει την ποιότητα και την φυσική κατάσταση, πολύ πιο γρήγορα θα απορροφήσει τη φιλοσοφία της ομάδας και αυτήν, που θέλουμε να περάσουμε. Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, γιατί έχουν γίνει πολλές μεταγραφές.

» Τώρα, αυτή θα είναι η πραγματική εικόνα, γιατί πρέπει να παίρνουμε αποτέλεσμα και να παίζουμε καλά. Τώρα, υπάρχει η πίεση προς εμένα και την ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους παίκτες που ήρθαν και τις θέσεις, που ήρθαν.

» Οι ποδοσφαιριστές που φέραμε συμπίπτουν με τη φιλοσοφία που θέλαμε και θέλουμε να έχουμε. Είναι εύκολο να συζητάω μαζί τους και να τους καταλαβαίνω, αλλά και να με καταλαβαίνουν και αυτοί.»

Μιλώντας για τον αγώνα της Κυριακής στην Βέροια κατά της ομώνυμης ομάδας ο κ. Πεντράθα δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αν αναλογιστεί κανείς τη βαθμολογική θέση του «Γηραιού». « Η φιλοσοφία μας θα είναι επιθετική. Οφείλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό του κάθε παίκτη.»

Για τον συμπατριώτη του νεοαποκτηθέντα Μαρκές, ο κ. Πεντράθα είπε: «Είναι ένα σημαντικό στέλεχος ο Μαρκές. Είναι όμως παράλληλα ένας παίκτης μέσα στο σύνολο.»

Για την παραχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου είπε: «Δεν περίμενα να γίνουν όλα τόσα γρήγορα. Έναν παίκτη, δεν θα τον δω αν είναι ψηλός ή δυνατός. Μετράω έναν παίκτη ανάλογα με την ποιότητα και την τεχνική κατάρτιση. Με την αντίληψη του για το παιχνίδι.

» Είπα στο Νίκο πώς θα βρισκόταν στην 4η-5η θέση των επιθετικών, μετά από τις μεταγραφές που έγιναν, για αυτό και του έδωσα τη δυνατότητα, αν θέλει να παίζει, να φύγει. Χαίρομαι που πήρε την απόφαση αυτή και πιστεύω θα είναι ευτυχισμένος, εκεί που πήγε.»

Για το νεαρό Γιάννη Παπαδόπουλο που το όνομα του αναφέρεται από τώρα για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ο κ. Πεντράθα είπε ότι έχει σημασία να προετοιμάζεται με μας. «Επιμένω, δεν είναι μόνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος.»

Για τον Τσάβι Μόρο ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Είναι παίκτης, από μία σχολή, που τα αμυντικά χαφ δημιουργούν το παιχνίδι. Μιλάμε για ένα «εξάρι», που ζητάω να είναι μπροστά από την άμυνα.

» Δεν είναι δυνατός, ύψους και μεγέθους εντυπωσιακού, αλλά συγκεντρώνει όπως θα δείτε τις δυνατότητες για να έχει φυσική κατάσταση και ποιότητα, που για μας είναι πολύ σημαντική. Θεωρώ σημαντική αυτή τη θέση και νομίζω, ότι θα δείτε πώς θα εντυπωσιάσει, πώς θα ξεχωρίσει από το πρώτο ματς, αν παίξει με τη Βέροια.»

Κατσαμπής: «Δεν μας λείπει τίποτα»

Μετά τον κ. Πεντράθα, μίλησε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του Ηρακλή Τάσος Κατσαμπής που αναφερόμενος στον αγώνα προς τη Βέροια είπε: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, γιατί πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να να σταθεροποιηθούμε σε θέσεις, που θα μας δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

» Η Βέροια είναι δυνατή στην έδρα μας, αλλά εμείς όλη αυτή την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.»

Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών στην ΠΑΕ Ηρακλής, ο αρχηγός της ομάδας, τόνισε. «Δεν είναι δικό μας θέμα, αλλά ενημερωνόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό.

» Μας έχει δώσει ζεστασιά. Πρώτη φορά που βλέπω καθημερινά ανθρώπους δίπλα. Σημαντικό για κάθε παίκτη. Δεν μας λείπει τίποτα. Ευχής έργον να πάρουν τις μετοχές. Έγιναν κινήσεις για να κάνουμε την ομάδα ακόμη πιο δυνατή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ