
Έρευνα για τις κατεστραμμένες κασέτες της CIA με ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την καταστροφή τουλάχιστον δύο βιντεοταινιών με ανακρίσεις υπόπτων για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.
27
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την καταστροφή τουλάχιστον δύο βιντεοταινιών με ανακρίσεις υπόπτων για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.
«Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά προκαταρκτική έρευνα με το γραφείο του γενικού διευθυντή της CIA σχετικά με το θέμα της καταστροφής τουλάχιστον δύο βιντεοταινιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
«Η προκαταρκτική έρευνα έχει στόχο να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα στοιχεία ώστε να δικαιολογηθεί μια πλήρης έρευνα του θέματος» προστίθεται την ανακοίνωση.
Ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Χάιντεν παραδέχτηκε από την περασμένη Πέμπτη ότι οι υπηρεσίες του κατέστρεψαν το 2005 πολλές κασέτες με «ευαίσθητες» ανακρίσεις, κυρίως για να προστατέψει τους πράκτορες που μετείχαν στις ανακρίσεις αυτές ώστε να μην μπορούν τα μέλη της Αλ Κάιντα να προχωρήσουν σε αντίποινα εναντίον τους.
Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς και οργανώσεις υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασαν με έντονο τρόπο την απόφαση αυτή και ζήτησαν να διενεργηθούν έρευνες σε βάθος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Super League 2: Στην πρώτη θέση στα πλέι άουτ του Α’ ομίλου ο ΠΑΟΚ Β – Η τελική βαθμολογία
- Η Ίσα Ρέι αποκαλύπτει την πολύτιμη συμβουλή που της έδωσε η Μάγια Άγγέλου
- Μαγνητικό τσιμέντο: Η ιδέα που υπόσχεται να βάλει τέλος στο καρφιά και τις βίδες στους τοίχους



