
Ποσότητες δηλητηριώδους αερίου βρέθηκαν σε κτίριο του ΟΗΕ
Φιαλίδια με το δηλητηριώδες αέριο φωσγένιο βρέθηκαν σε κτίριο που ανήκει στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Το περιστατικό είχε συμβεί μερικές ημέρες νωρίτερα ενώ το FBI κλήθηκε να απομακρύνει το υλικό.
95
Φιαλίδια που μεταξύ άλλων περιείχαν και το τοξικό, δηλητηριώδες αέριο φωσγένιο βρέθηκαν σε κτίριο που ανήκει στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Το περιστατικό είχε συμβεί μερικές ημέρες νωρίτερα ενώ το FBI κλήθηκε να απομακρύνει το υλικό.
Δεν χρειάστηκε να απομακρυνθεί το προσωπικό του κτιρίου ή να ληφθεί άλλο μέτρο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ πρόκειται για υλικό που είχε βρεθεί στο εργοστάσιο επεξεργασίας Αλ Μουτάνα στο Ιράκ προ δεκαετίας. Από το οποίο υλικό που απομακρύνθηκε δεν προκύπτει πλέον κίνδυνος.
Το φωσγένιο είχε χρησιμοποιηθεί σαν χημικό όπλο μαζικής καταστροφής κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς
- Ελένη Φουρέιρα: Kυκλοφορεί το πρώτο της βινύλιο
- Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου – Μήνυμα για την Πρωτομαγιά με… Akyla και αποθέωση κυβερνητικών μέτρων
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη δεύτερη νίκη επί της Μονακό (vid)
- Ανδρουλάκης από Καισαριανή: «Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει αγώνας, αλληλεγγύη και ευθύνη, για μια κοινωνία πιο δίκαιη»
- Δυσαρεστημένοι με Λευκό Οίκο οι σύμμαχοι: Ξεμένουν από όπλα λόγω του πολέμου στο Ιράν
