
Δίλημμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αύξηση επιτοκίων στις 6 Σεπτεμβρίου
Σε δίλημμα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στις 6 Σεπτεμβρίου, αν και σταδιακά περιορίζονται οι ανησυχίες για την κρίση στις πιστωτικές αγορές και τη σταθερότητα των χρηματοοικονομικών αγορών.
27
Σε δίλημμα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στις 6 Σεπτεμβρίου, αν και σταδιακά περιορίζονται οι ανησυχίες για την κρίση στις πιστωτικές αγορές και τη σταθερότητα των χρηματοοικονομικών αγορών.
Η προσοχή της αγοράς θα στραφεί αργότερα τη Δευτέρα στην ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη Βουδαπέστη.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Τρισέ μετά τις «ενέσεις» ρευστότητας στις οποίες προχώρησε νωρίτερα αυτό το μήνα η ευρωτράπεζα για να αποτρέχει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης ρευστότητας.
Αρχικά, οι αναλυτές πίστευαν ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρούσε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 4,25% τον Σεπτέμβριο.
Πάντως, έκτοτε οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»


