
Το Ιράν θα κατασκευάσει ειδικά «ισλαμικά ποδήλατα» για γυναίκες
Το Ιράν θα κατασκευάσει ειδικά «ισλαμικά ποδήλατα» για γυναίκες, που θα καλύπτουν το σώμα της ποδηλάτισσας. Το σχέδιο εμπνεύστηκε η κόρη του πρώην προέδρου της χώρας, Ραφσαντζανί, η οποία είχε διατελέσει στέλεχος της Ιρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
92
Το Ιράν θα κατασκευάσει ειδικά «ισλαμικά ποδήλατα» για γυναίκες, που θα καλύπτουν το σώμα, όπως αναφέρουν εφημερίδες στην Τεχεράνη.
«Τα ποδήλατα αυτά θα αποτελούνται από ένα κουβούκλιο που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της ποδηλάτισσας» σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα του Ιράν.
«Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα σπορ» δήλωσε στην εφημερίδα η Ελαχέχ Σοφαλί, εκ των πρωτεργατών του προγράμματος.
Η Φαεζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, είχε διατελέσει στη δεκαετία του 90 στέλεχος της Ιρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε ενθαρρύνει τότε την ποδηλασία των γυναικών, αλλά οι συντηρητικοί θρησκευτικοί ηγέτες είχαν καταδικάσει την κίνηση αυτή.
Οι Ιρανές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μοτοσικλέτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Παγιδευμένα 150 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο με τους τρεις νεκρούς από χανταϊό – Δεν το αφήνουν να δέσει
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ηλεκτρικά πατίνια: Ένας στους τρεις οδηγά χωρίς κράνος
- Ο Δήμαρχος Τανάγρας εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σε βαθύ πένθος ο Δήμος Καισαριανής από τον χαμό του Γιώργου Κατημερτζή

