
Νόμιμες οι ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου και στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ
Μετά το Βέρμοντ και το Κονέκτικατ, η Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των ενώσεων ατόμων του ιδίου φύλου. Βάσει του νόμου, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποκτούν δικαιώματα σε θέματα κληρονομιάς και υιοθεσίας.
30
Μετά το Βέρμοντ και το Κονέκτικατ, η Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των ενώσεων ατόμων του ιδίου φύλου. Βάσει του νόμου, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποκτούν δικαιώματα σε θέματα κληρονομιάς και υιοθεσίας.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας Τζον Κόρζιν δήλωσε ότι θα υπογράψει άμεσα το νομοσχέδιο, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μετά από 60 μέρες.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας είχε αποφασίσει ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα.
Πάντως, στο νόμο γίνεται σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται λόγος για γάμους.
Σημειώνεται ότι η μόνη αμερικανική Πολιτεία όπου επιτρέπονται οι γάμοι των ατόμων του ιδίου φύλου είναι η Μασαχουσέτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κβίτσα Κβαρατσέλια: Santa… Kvaradona
- Ο Τσίπρας αρχίζει τις πολιτικές συγκεντρώσεις: Το οργανωτικό στην πρώτη γραμμή – με το νέο κόμμα ανοίγει και το μητρώο μελών
- Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη από την ΕΛ.ΑΣ.
- Η επιτομή του κουλ, αυτοσαρκασμός κι ευφυΐα – Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε 65
- Δημογραφικό: Η μεγάλη μεταβολή στο πλήθος των γεννήσεων και μια κρίσιμη παράμετρος
- Η δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας για κανονικότητα και δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «τραύμα»




