
Τη δέσμευση της Συρίας ότι θα στηρίξει το ψήφισμα για το Λίβανο εξασφάλισε ο Ανάν
Τη διαβεβαίωση της Δαμασκού ότι θα στηρίξει το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο εξασφάλισε ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά το πέρας των επαφών του στη Δαμασκό. Ο Ανάν υπογράμμισε ιδιαίτερα το θέμα του εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ.
30
Τη διαβεβαίωση της Δαμασκού ότι θα στηρίξει το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο εξασφάλισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετά το πέρας των επαφών του στη Δαμασκό. Ο Ανάν υπογράμμισε ιδιαίτερα το θέμα του εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ.
«Ο πρόεδρος της Συρίας με διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα βοηθήσει στην εφαρμογή του» είπε ο Ανάν.
Ο Γενικός Γραμματέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράγραφο 15 του ψηφίσματος το οποίο αναφέρεται στο εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στις αντιρρήσεις της Δαμασκού ιδιαίτερα στο θέμα της ανάπτυξης δυνάμεων στα σύνορα με το Λίβανο.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Γενικού Γραμματέα είναι το Κατάρ, τη μόνη αραβική χώρα που είναι αυτή την περίοδο και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
- Ευρώπη: Σκέψεις να ανοίξουν οι κάνουλες των αποθεμάτων καυσίμων – Το πλάνο της ΕΕ και ο κομβικός Ιούνιος
- Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με σαλάτα ντομάτας
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)




