
Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση σε εβραϊκό κέντρο του Σιάτλ
Μια γυναίκα σκοτώθηκε και ακόμα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια πυροβολισμών την Παρασκευή, σε κοινοτικό εβραϊκό κέντρο στο Σιάτλ. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο και αναζητάει πιθανούς συνεργούς του.
28
Ένοπλη επίθεση σε εβραϊκό κέντρο στο Σιάτλ πραγματοποίησε Αμερικανός μουσουλμάνος «εξοργισμένος με το Ισραήλ», σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε άλλες πριν συλληφθεί από τις άνδρες των αρχών ασφαλείας.
Οι υπάλληλοι της Εβραϊκής Ένωσης, όπου εισέβαλε ο δράστης, ανέφεραν ότι δήλωσε: «Είμαι Αμερικανός μουσουλμάνος εξοργισμένος με το Ισραήλ» πριν ανοίξει πυρ αδιακρίτως.
Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων,, ενώ ως προς το εάν είναι μουσουλμάνος δήλωσε ότι «αυτό είναι ένα λογικό συμπέρασμα». Οι Αρχές δεν έχουν δώσει άλλα στοιχεία για τον άνδρα, εκτός ότι είναι ηλικίας 30-40 ετών.
Το επεισόδιο διήρκησε λίγα λεπτά και ο δράστης παραδόθηκε σε ειδική μονάδα της αστυνομίας που εισέβαλε στο σκηνή του εγκλήματος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γκρεγκ Νίκελς, πρόκειται για μία «προσχεδιασμένη πράξη μίσους, από άτομο το οποίο, από όσο ξέρουμε, έδρασε μόνο του».
Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα προστασίας των τεμενών της περιοχής, καθώς «πάντα υπάρχει η πιθανότητα για πράξεις αντεκδίκησης», όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Εξακόσια άτομα αφέθηκαν στην ηδονή ενός δημόσιου φιλιού – «Μετά την πανδημία έμοιαζε απαγορευμένο»
- Νεκρός άνδρας που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στου Ζωγράφου
- Νεκρός εργάτης σε βιομηχανία στη Χαλκίδα – Καταπλακώθηκε από φορτηγό
- Το κομμουνιστικό Βιετνάμ στρέφεται στους influencer και την ΑΙ για μια νέα εποχή προπαγάνδας
- Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για το drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Τα ερωτήματα της έρευνας
- Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα στη Γερμανία – Διέφυγαν οι δράστες

