
Έτοιμη να ξαναγίνει πρωθυπουργός της Ουκρανίας δηλώνει η Τιμοσένκο
Έτοιμη να αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία της Ουκρανίας δηλώνει η Γιούλια Τιμοσένκο, μία ημέρα μετά την καταψήφιση από το Κοινοβούλιο του «εκλεκτού» του Γιουστσένκο. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε διαλύσει την κυβέρνηση Τιμοσένκο μετά από καταγγελίες για διαφθορά.
31
Έτοιμη να αναλάβει και πάλι την πρωθυπουργία της Ουκρανίας δηλώνει η Γιούλια Τιμοσένκο, μία ημέρα μετά την καταψήφιση από το Κοινοβούλιο του «εκλεκτού» του Γιουστσένκο. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε διαλύσει την κυβέρνηση Τιμοσένκο μετά από καταγγελίες για διαφθορά.
Ειδικότερα, η πρώην πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμη να προσφέρει στον πρόεδρο Γιουστσένκο μία συμμαχία με στόχο τη δημιουργία νέας κυβέρνησης.
«Είμαι έτοιμη να καθίσω μαζί του σήμερα και να προτείνω την ένωση των δυνάμεών μας για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης» είπε την Τετάρτη η φιλόδοξη πολιτικός.
Την Τρίτη, οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Τιμοσένκο αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ του νέου εντολοδόχου πρωθυπουργού, Γιούρι Γεκανούροφ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μη συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο για τον διορισμό του.
Πάντως, ο Γιουστσένκο αναμένεται να προσπαθήσει ακόμη μία φορά να κερδίσει τη στήριξη του Κοινοβουλίου για τον πρωθυπουργό Γεκανούροφ. Ωστόσο, μία νέα ψηφοφορία δεν αναμένεται να διεξαχθεί νωρίτερα από την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη στο TikTok
- Sani Men: Ισχυρά, όπως εσύ!
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Έργο προστασίας και ανάδειξης του Mon Repos
- Δένδιας: Είμαστε βέβαιοι ότι το drone είναι ουκρανικό – Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα
- Ηλιούπολη: Έπεσαν στο κενό από ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας δύο 17χρονες – Νεκρή η μία, σε σοβαρή κατάσταση η δεύτερη


