
Σχηματισμός νέας κυβέρνησης στο Λίβανο με συμμετοχή της Χεζμπολάχ
Η πρώτη κυβέρνηση μετά την 29χρονη κατοχή της χώρας από τη Συρία ανακοινώθηκε την Τρίτη στο Λίβανο. Συμμετέχει για πρώτη φορά μέλος της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Έτσι, δόθηκε τέλος σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας πέντε μηνών.
31
Η πρώτη κυβέρνηση μετά την 29χρονη κατοχή της χώρας από τη Συρία ανακοινώθηκε την Τρίτη στο Λίβανο. Συμμετέχει για πρώτη φορά μέλος της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Έτσι, δόθηκε τέλος σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας πέντε μηνών.
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 24 υπουργούς και σε αυτή κυριαρχούν οι αντι-συριακές τάσεις. Δεν εκπροσωπούνται πάντως οι Χριστιανοί Μαρονίτες της ομάδας που στήριζε τον πρώην στρατηγό, Μισέλ Αούν, ο οποίος επέστρεψε στο Λίβανο μετά από 14 χρόνια εξορίας στη Γαλλία.
Ο Αούν επιθυμούσε να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όμως πήρε ο Τσαρλς Ρισκ, σύμμαχος του προέδρου της χώρας Εμίλ Λαχούντ.
Στην κυβέρνηση μετέχει επίσης για πρώτη φορά μέλος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, την οποία η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει τρομοκρατική. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Φνάις, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Ενέργειας.
Το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο σιίτης Φαουζί Σαλούχ, διπλωμάτης καριέρας τα τελευταία 30 χρόνια. Χαρακτηρίζεται μετριοπαθής και στηρίζεται από τα περισσότερα πολιτικά κόμματα της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ – Στο +4 από την επικίνδυνη ο Αστέρας
- Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την ακρίβεια και ο όχι ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν βοήθησαν τα μέτρα λένε 6 στους 10
- Τι είναι χειρότερο: Να σου κλέψει η AI τη δουλειά ή να γίνει το αφεντικό σου;
- Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα παραμονής με Μακέντα
- Σοκ στο NBA: Πέθανε ο σέντερ του Μέμφις, Μπράντον Κλαρκ στα 29 του χρόνια
- Brain regain: Η πραγματικότητα πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς


