
Κοινή δράση κατά της λαθρομετανάστευσης από πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναλαμβάνουν οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, συμφωνώντας σε πρώτη φάση να μοιράζονται το κόστος πτήσεων τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
31
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναλαμβάνουν οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, συμφωνώντας σε πρώτη φάση να μοιράζονται το κόστος πτήσεων τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που διεξήχθη την Τρίτη στο Εβιάν.
Οι υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πλαστογράφησης διαβατηρίων και της υποκλοπής ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων.
«Η ιδέα μας είναι απλή: πιστεύουμε ότι οι αλλοδαποί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα ή τα νόμιμα έγγραφα για να βρίσκονται στις χώρες μας, δεν πρέπει να μείνουν. Παραβιάζουν τη νομοθεσία» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί.
«Η λύση είναι να τους στείλουμε στις πατρίδες τους. Έτσι, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις πολιτικές και οικονομικές μας δυνατότητες και να οργανώσουμε πτήσεις επιτστροφής για όσους αλλοδαπούς δεν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα» επισήμανε.
Αντανακλώντας τους φόβους των πολιτών της Γαλλίας για τη μετανάστευση, που αποτυπώθηκαν στο αρνητικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, ο Σαρκοζί εξήγησε ότι οι κοινοί στόχοι της ΕΕ για την ελεγχόμενη μετανάστευση θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων ψηφοφόρων προς τις ηγεσίες τους.
«Πιστεύω πραγματικά ότι στην τωρινή κρίση στην Ευρώπη […] χρειαζόμαστε συγκεκριμένα σχέδια. Το να θεσμοθετήσουμε μία κοινή μεταναστευτική πολιτική μεταξύ των πέντε [μεγαλύτερων κρατών της ΕΕ] είναι ένα τέτοιο σχέδιο» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»




