
Ξέσπασμα Ζακ Σιράκ κατά Βρετανίας με αφορμή τη… μαγειρική των Αγγλων
Η μοναδική συνεισφορά των Βρετανών στην ευρωπαϊκή γεωργία ήταν η ασθένεια των τρελών αγελάδων, φέρεται να είπε ο Ζακ Σιράκ στη συνάντηση, στο Καλίνινγκραντ, με τον Βλ.Πούτιν και τον Γκ.Σρέντερ. Συνέχισε ειρωνευόμενος τη βρετανική μαγειρική.
38
Με αντιβρετανικά ανέκδοτα «ψυχαγώγησε» ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ κατά τη συνάντηση που είχαν την Κυριακή στο Καλίνινγκραντ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Liberation.
Η μοναδική συνεισφορά των Βρετανών στην ευρωπαϊκή γεωργία ήταν η ασθένεια των τρελών αγελάδων, φέρεται να είπε ο Σιράκ και σχολίασε για τη βρετανική κουζίνα: «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί ανθρώπους που μαγειρεύουν τόσο άσχημα. Της Φινλανδίας εξαιρουμένης, η Βρετανία είναι η χώρα με το χειρότερο φαγητό».
Μολονότι η δημοτικότητά του στη Γαλλία έχει φτάσει στο ναδίρ, ο Σιράκ φαίνεται ότι είχε όρεξη για αστεία και έβαλε στο στόχαστρό του και το ΝΑΤΟ. Διηγήθηκε, μάλιστα, στους δύο ηγέτες πως ο πρώην γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Σκοτσέζος Τζορτζ Ρόμπερτσον, τον έπεισε να δοκιμάσει ένα άνοστο σκοτσέζικο φαγητό: «Από εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματά μας με το ΝΑΤΟ» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»




