
Για εκ βάθρων αναθεώρηση των δαπανών της Ευρώπης γράφει στον Figaro ο Τόνι Μπλερ
«Η Ευρώπη οφείλει να εκσυγχρονίσει το κοινωνικό της μοντέλο και να αναθεωρήσει εκ βάθρων τις δαπάνες της» επαναλαμβάνει ο Τόνι Μπλερ, επικρίνοντας το υπερβολικό, όπως γράφει, κόστος της ΚΑΠ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στον Figaro.
71
«Η Ευρώπη οφείλει να εκσυγχρονίσει το κοινωνικό της μοντέλο και να αναθεωρήσει εκ βάθρων τις δαπάνες της» επαναλαμβάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, επικρίνοντας το υπερβολικό, όπως γράφει, κόστος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), σε άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Έχουμε ανάγκη μια κοινωνική Ευρώπη» εξηγεί ο Μπλερ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πρέπει επίσης να λειτουργήσει, να μην είναι ένα μοντέλο που θεωρεί αποδεκτά 20.000.000 ανέργους και ρυθμούς παραγωγικότητας κατώτερους εκείνων των ΗΠΑ». «Θα πρέπει λοιπόν να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» εκτιμά.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να οργανώσει μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης το φθινόπωρο στο Λονδίνο, στοχεύοντας στην αναθεώρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.
Ο Μπλερ συνιστά στο άρθρο του «πιο σαφή και πιο ταχεία» δράση σε τομείς όπως η απασχόληση, η συμμετοχή στην αγορά εργασίας, η εκπαίδευση και η έρευνα. «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε έναν προϋπολογισμό που θα μεταφράζει αυτές τις πραγματικότητες. Ένας σύγχρονος προϋπολογισμός δεν είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος σε δέκα χρόνια θα είναι ακόμη αφοσιωμένος στο ύψος ενός 40% για την ΚΑΠ» αναφέρει.
«Πρέπει να ανθεωρήσουμε εκ βάθρων τις δαπάνες μας. Είπα πως η επιστροφή που μας έχει δοθεί βρίσκεται επί τάπητος, στο πλαίσιο αυτής της εκ βάθρων αναθεώρησης των ευρωπαϊκών δαπανών» εξηγεί επίσης ο Βρετανός πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.
«Σε κάθε κρίση υπάρχει μια ευκαιρία που περιμένει να την αρπάξεις. Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ για την Ευρώπη. Κουράγιο, ας την αρπάξουμε» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»




