
Αμερικανική βοήθεια 400 εκατ. δολαρίων στην Ινδονησία για τα θύματα του τσουνάμι
Το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων θα λάβει η Ινδονησία από τις ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από το τσουνάμι. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το μισό περίπου της οικονομικής βοήθειας των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.
30
Το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων θα λάβει η Ινδονησία από τις ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από το τσουνάμι. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το μισό περίπου της οικονομικής βοήθειας των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.
Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τη συνάντηση του Τζορτζ Ο. Μπους με τον ομόλογό του της Ινδονησίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο «γενναίο άνθρωπο».
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ έχουν συνολικά προσφέρει το ποσό των 857 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ασίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τους οικονομικούς και στρατιωτικούς τους δεσμούς.
«Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να δείξουμε στον κόσμο ότι οι μεγάλες θρησκείες μπορούν να ζουν πλάι πλάι ειρηνικά» τόνισε ο Μπους.
Ο Γιουντχογιόνο υπήρξε ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του και έγινε ο πρώτος Ινδονήσιος πρόεδρος που εξελέγη με άμεση ψηφοφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαζόπουλος για υποκλοπές: Αν υπήρχε γιατρός να εξετάζει πολιτικές ασθένειες, θα έλεγε ότι η Δημοκρατία έχει πάψει να λειτουργεί
- Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης – Η ανάρτηση με νόημα του Ζαχαρία Κεσσέ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ροντινέι είναι πλέον εξτρέμ – Θα έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ»
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»


