
Με κόκκινο καπνό ανακοίνωσε η Sun ότι υποστηρίζει τον Μπλερ στις εκλογές
Η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική Sun ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στις εκλογές της 5ης Μαΐου. Η ανακοίνωση της απόφασής τους με καπνό, όπως όταν έγινε η εκλογή του νέου Πάπα. Ο καπνός όμως δεν ήταν λευκός αλλά κόκκινος.
37
Η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα Sun ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στις εκλογές της 5ης Μαΐου.
Η πολυαναμενόμενη απόφαση της λαϊκής ταμπλόιντ έχει σημαντική πολιτική βαρύτητα, δεδομένης της απήχησης που έχει η εφημερίδα στη βρετανική κοινή γνώμη.
Για να τονιστεί μάλιστα η σημασία της ψηφοφορίας της 5ης Μαΐου και με κάποια δόση χιουμοριστικής διάθεσης, η διεύθυνση της Sun αποφάσισε να τοποθετήσει στο κεντρικό κτίριο της εφημερίδας μία καμινάδα και να ανακοινώσει την απόφασή της με καπνό, σε μία προφανή αντιστοιχία με την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό, όπου τα πλήθη των πιστών ενημερώθηκαν για την εκλογή του νέου Πάπα από τον λευκό καπνό.
Μόνον που σε αυτήν την περίπτωση ο καπνός είχε κόκκινο χρώμα, δηλωτικό ότι η Sun υποστηρίζει τους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ. Σε περίπτωση που η απόφαση ήταν υπέρ των Συντηρητικών ο καπνός θα ήταν γαλάζιος και κίτρινος για τους Φιλελεύθερους.
Η καμινάδα με τον κόκκινο καπνό εμφανίζεται και στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους


