
Τον αφοπλισμό οικισμών που θα εκκενωθούν σχεδιάζει ο ισραηλινός στρατός
Ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει στην κατάσχεση των όπλων που έχουν στην κατοχή τους οι έποικοι τεσσάρων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη, που προβλέπεται να εκκενωθούν βάσει του ισραηλινού σχεδίου αποχώρησης.
38
Ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει στην κατάσχεση των όπλων που έχουν στην κατοχή τους οι έποικοι τεσσάρων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη, που προβλέπεται να εκκενωθούν βάσει του ισραηλινού σχεδίου αποχώρησης.
Την είδηση μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο ανώτερο υπεύθυνο της ασφάλειας, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός θα αφοπλίσει τους εποίκους των απομονωμένων αυτών οικισμών στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης δύο εβδομάδες πριν από την εκκένωση, η οποία προβλέπεται να γίνει το καλοκαίρι.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι θα στηθούν και οδοφράγματα σε όλους τους οδικούς άξονες που προσφέρουν πρόσβαση σε αυτούς τους οικισμούς.
Όπως διευκρίνισε, ο στρατός φοβάται ενδεχόμενη μετάβαση στους οικισμούς αυτούς εξτρεμιστών εποίκων, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να έχουν πρόσβαση σε όπλα. Ακόμη υπάρχει φόβους για ενδεχόμενες προκλήσεις προς τους Παλαιστίνιους, οι οποίες θα έχουν στόχο να τορπιλίσουν την εφαρμογή του σχεδίου αποχώρησης.
Το σχέδιο αποχώρησης προβλέπει την εκκένωση από τις 20 Ιουλίου 21 οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας, στους οποίους ζουν περίπου 8.000 έποικοι, και τεσσάρων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου ζουν μερικές εκατοντάδες έποικοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΙΝΑΠ: Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα – Τι ζητούν οι γιατροί
- Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, λίγο πριν τις συνομιλίες – Στους 22 οι νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Χαλκιδική: Εντοπίστηκε ο 13χρονος που είχε εξαφανιστεί από τα Μουδανιά – «Είναι καλά στην υγεία του»
- Έξι δραστηριότητες που κάνουν καλό στη σχέση
- ΑΑΔΕ: Έρχονται ραβασάκια για «αμαρτίες» του παρελθόντος – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

