
Στο ICTY παραδίδεται ο πρώην αρχηγός του στρατού των μουσουλμάνων της Βοσνίας
Στη Χάγη θα παραδοθεί οικειοθελώς την επόμενη εβδομάδα ο πρώην αρχηγός του στρατού των μουσουλμάνων της Βοσνίας, στρατηγός Ρασίμ Ντέλιτς. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, οι οποίες έχουν ήδη απαγγελθεί από το ICTY.
31
Στη Χάγη θα παραδοθεί οικειοθελώς την επόμενη εβδομάδα ο πρώην αρχηγός του στρατού των μουσουλμάνων της Βοσνίας, στρατηγός Ρασίμ Ντέλιτς. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, οι οποίες έχουν ήδη απαγγελθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Βοσνίας, BHTV1, ο Ντέλιτς δήλωσε ότι θα μεταβεί οικειοθελώς στη Χάγη τη Δευτέρα. Φέρεται να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων, τα οποία διεπράχθησαν από ισλαμιστές μαχητές, που πολέμησαν στο πλευρό των μουσουλμάνων της Βοσνίας κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία (1992-95).
«Ο απόστρατος στρατηγός και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του Βοσνιακού Στρατού, Ρασίμ Ντέλιτς, θα μεταβεί οικειοθελώς στη Χάγη τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο ίδιος στον BHTV1» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του βοσνιακού σταθμού.
«Ο Ντέλιτς κατηγορείται για έμμεση ευθύνη των εγκλημάτων πολέμου, που διεπράχθησαν από τη μονάδα Ελ Μουτζαχίντ εναντίον των Σέρβων στις περιοχές Όζρεν και Βόζουκα» στη βόρεια Βοσνία, μεταδίδει επίσης ο BHTV1.
Ο στρατηγός Ντέλιτς ανέλαβε την ηγεσία του βοσνιακού στρατού στα τέλη του 1993, αντικαθιστώντας τον Σέφερ Χαλίλοβιτς, η δίκη του οποίου για εγκλήματα πολέμου κατά των Κροατών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Χάγη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Παραληρηματικές δηλώσεις Βούλτεψη κατά της Κοβέσι με «άρωμα» Τσαουσέσκου
- Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Στέφανο Ληναίο με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου
- Η Μόσχα αναστέλλει τις ροές πετρελαίου του Καζακστάν μέσω Ντρούζμπα – Απειλείται η τροφοδοσία του Βερολίνου
- Στο NBA Draft του 2026 ο Aλέξανδρος Σαμοντούροφ (pic)
- Στέφανος Ληναίος, ο αγωνιστής: Τα «πέτρινα χρόνια», η αντίσταση στη Χούντα, το χρέος της προσφοράς
- Αίρεται η ασυλία των 13 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θύματα και απροστάτευτοι δηλώνουν οι εγκαλούμενοι που ζήτησαν την άρση



