36

Το Ιράν αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών που θα έχουν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο και η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

Ο Στρο αναχώρησε από το Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής για τις πρώτες συνομιλίες με την Ράις από τότε που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αν και το BBC ανακοίνωσε την άφιξη του Στρο στην Ουάσινγκτον, το Φόρεϊν Όφις δεν επιβεβαίωσε την είδηση.

Η βρετανική εφημερίδα Sunday Times έγραψε στο κυριακάτικο φύλλο της ότι ο Βρετανός υπουργός, σε έγγραφο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη εβδομάδα, προτείνει μια ειρηνική λύση για να διακόψει η Τεχεράνη το πυρηνικό της πρόγραμμα και διατυπώνει την αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν.

Μια τέτοια προσέγγιση, την οποία υποστηρίζουν η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, είναι «προς το συμφέρον του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας» υπογραμμίζεται στο βρετανικό έγγραφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό