
Διεθνές φόρουμ για την ασφάλεια της πληροφορίας πραγματοποιείται στην Αθήνα
Τριήμερο φόρουμ για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Κέβιν Μίτνικ, τον διάσημο πρώην χάκερ που ενέπνευσε την ταινία «Παιχνίδια Πολέμου».
36
Τριήμερο φόρουμ για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Κέβιν Μίτνικ, τον διάσημο πρώην χάκερ που ενέπνευσε την ταινία «Παιχνίδια Πολέμου».
Στο Ιnformation Security Matrix 2004 θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την προστασία της πληροφορίας στο κυβερνοδιάστημα, με τη συμμετοχή ειδικών από ιδιωτικούς, κυβερνητικούς και ερευνητικούς φορείς, όπως οι Northrop Grumman Mission Systems Βρετανίας, Lockheed Martin, Forrester/GIGA, Reuters, Sophos, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Μίτνικ, αναμφισβήτητα ο διασημότερος χάκερ του κόσμου, σήμερα πρόεδρος της αμερικανικής Defensive Thinking, θα δώσει το απόγευμα της Τρίτης ομιλία με τίτλο Κοινωνική Μηχανική: Η Τέχνη της Απάτης.
Ο Μίτνικ, 40 ετών σήμερα, έχει περάσει σχεδόν τη μισή ζωή του είτε ως φυλακισμένος είτε ως φυγάς για αδικήματα που αφορούν επιθέσεις σε διάφορα υπολογιστικά δίκτυα.
Η κατ ισχυρισμόν εισβολή του στη NORAD (Διοίκηση Αμυνας Αεροδιαστήματος Βορείου Αμερικής) το 1982 τον έκανε διάσημο και ενέπνευσε δεκάδες ταινίες, βιβλία και ντοκιμαντέρ.
Μετά την τελευταία αποφυλάκισή του το 2000, ο Μίτνικ άλλαξε στρατόπεδο και είναι πλέον περιζήτητος σύμβουλος για την ασφάλεια της πληροφορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%


