38

Με μια συναυλία του Κόκκινου Στρατού και με χορούς των Κοζάκων ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β γιόρτασε το Σάββατο τα 26 χρόνια του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Αδιανόητη μια τέτοια εκδήλωση πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, τώρα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Βατικανού και μεταδόθηκε ζωντανά στην Ιταλία και τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εκδήλωση άρχισε με την είσοδο στη σκηνή ενός Ελβετού φρουρού, απέναντι από τον οποίο πήρε θέση ένας Ρώσος στρατιώτης.

Στη συνέχεια, στη λουσμένη με κόκκινο φως σκηνή εμφανίστηκαν οι Κοζάκοι και η χορωδία του Κόκκινου Στρατού, που δημιουργήθηκε πριν από 70 περίπου χρόνια από άντρες, που έλαβαν μέρος στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ο Πάπας, στο κέντρο της αίθουσας, έδειχνε ευχαριστημένος και χαρακτήρισε τη Ρωσία, μία από τις λίγες χώρες που δεν έχει επισκεφθεί εξαιτίας της διαμάχης με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ως πολύ αγαπητό τόπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ