
Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για το σχολικό δυστύχημα ζήτησε ο πρωθυπουργός
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Τάξης μετά την τραγωδία στα Καμένα Βούρλα. Ο Γ.Βουλγαράκης, δήλωσε ότι εντολή του Κ.Καραμανλή είναι να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Τα μηνύματα πολιτικών αρχηγών...
28
Σύσκεψη με την υπουργό Παιδεία Μαριέττα Γιαννάκου, τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να εξεταστούν οι επιβεβλημένες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα με τους επτά νεκρούς μαθητές στο «πέταλο» του Μαλιακού Κόλπου.
Οι τρεις υπουργοί πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την επιστροφή τους από τον τόπο του δυστυχήματος, όπου πήγαν με εντολή του κ. Καραμανλή. Σημειώνεται ότι προκειμένου να γίνει η σύσκεψη ο πρωθυπουργός ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, καθώς και να προχωρήσουν οι έρευνες με ταχύτητα. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να καταλογιστούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Σε ό,τι αφορά τα υπό μελέτη μέτρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σκέψη για απαγόρευση των σχολικών εκδρομών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος σημείωσε ότι ήδη από τον Απρίλιο το υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εντολές για εντατικοποίηση των ελέγων στα βαρέα οχήματα, αύξηση των σημείων ελέγχου, καθώς και υποχρεωτική ζώνη ασφαλείας σε όλα τα σχολικά λεωφορεία. Επίσης το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις σχολικές εκδρομές.
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να τιμωρούνται με αυστηρότερες ποινές, έως και δέκα έτη κάθειρξης, οι υπαίτιοι πολλαπλών θανάτων σε περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων, ναυαγίων, καταρρεύσεις κτιρίων σε σεισμούς κ.λπ. Ο υπουργός Αναστάσιος Παπαληγούρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Σε σχέση με το σημείο-καρμανιόλα του εθνικού οδικού δικτύου, το λεγόμενο «πέταλο» του Μαλιακού Κόλπου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα ολοκληρωθούν τα έργα στο σημείο, ενώ θα ληφθούν και άμεσα μέτρα με εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου της κυκλοφορίας.
Οι αρχηγοί των κομμάτων
Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ευχόμενος πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μαθητές.
Το ΚΚΕ εξέφρασε την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το σημερινό δυστύχημα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα, αφού σε αυτό το τμήμα της εθνικής οδού, 40 περίπου χιλιομέτρων, τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για δρόμο καρμανιόλα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.»
Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Από τον εφιάλτη των Τεμπών το 2003, στην τραγωδία του Μαλλιακού το 2004. Πόσο ανθρώπινο αίμα χρειάζεται, επιτέλους, και πόσο δημόσιο χρήμα για να χορτάσει ο Μινώταυρος ενός κρατικού και κυβερνητικού συστήματος, που δεν μπορεί, επί τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης, να φτιάξει εκατό χιλιόμετρα εθνικού δρόμου ή να βάλει διαχωριστικές νησίδες, σε άλλα πενήντα χιλιόμετρα επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου;»
Τη λύπη τους εξέφρασαν επίσης η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη Ψαρούδα και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.
Τέλος, την οδύνη τους εξέφρασαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει


