26

Προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, απέκτησε ο Ηρακλής, καθώς στον πρώτο αγώνα για την Α` φάση του θεσμού, νίκησε δύσκολα το Κερατσίνι με 2-1.

Πρωταγωνιστής του «γηραιού» για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Πέμπε Σινιόρι, που δείχνει ότι θα ηγηθεί της εφετινής προσπάθειας των Θεσσαλονικέων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Ιταλός άσος άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ηρακλής έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μάρτσιν Μίετσελ που δεν κατάφερε να χρισθεί σκόρερ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ηρακλής θα είχε ένα ευχάριστο απόγευμα, ο Καλύβας στο 51` «πάγωσε» το γήπεδο του Ευόσμου, καθώς εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας του «γηραιού» και ισοφάρισε για το Κερατσίνι. Στην συνέχεια, ο Ηρακλής πίεσε για το γκολ της νίκης και τελικά το κατάφερε στο 73ο λεπτό με τον Κατσαμπή, ο οποίος ουσιαστικά φέρνει τους Θεσσαλονικείς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ηρακλής: Αμπάρης, Γκαρσία, Κατσαμπής, Ιωάννου, Σεγκιρί, Νεμπεγλέρας, Πουρσανίδης (65` Μουράτι), Δρούγας (84` Λαγός), Μπακιρτζίογλου, Μίετσελ, Σινιόρι (65` Χολβάιν).
Κερατσίνι: Δαρζέντας, Ζάχος, Πολίτης, Καλύβας, Αγγελάκης (46` Σκαλίδης), Μίχος, Δημόπουλος, Κριπιντίρης (87` Παπακώστας), Χοτζάι (46` Κλείσαρης), Διονυσόπουλος, Τουρνάς.

Tα αποτελέσματα:

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-3

Χαϊδάρι-Νίκη Βόλου 0-1

Καλαμάτα-Αγροτικός Αστέρας 0-2

Αχαρναϊκός-Λάρισα 1-3

Θρασύβουλος-Λεβαδειακός 2-1

Δόξα Δράμας-Καστοριά 3-2

Αγ. Δημήτριος-Πατραϊκός 0-1

Ηρακλής-Κερατσίνι 2-1

Ρόδος-Ηλυσιακός 2-1

Αναγέννηση Αρτας-Ατρόμητος 1-1

Λύκοι-ΟΦΗ 1-2

Πανηλειακός-Θερμαϊκός Θέρμης 1-0

Ακράτητος-Θύελλα Πατρών 0-0

Ιωνικός-Απόλλωνας Λάρισας 2-1

Πανσερραϊκός-Λαμία 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλιθέα 0-0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ