53

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ κοντά στο πέρασμα Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας, το πρωί της Πέμπτης, σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία οι εξτρεμιστές έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μετέδωσαν παλαιστινιακές πηγές και το ισραηλινό ραδιόφωνο, την ευθύνη της ενέργειας ανέλαβε η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά.

Κατά την ανταλλαγή των πυρών, που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, σκοτώθηκαν οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι Ασχράφ Ζακούτ και Αϊμέν Σαχγιέλ.

Μετά το επεισόδιο, ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε το πέρασμα Ερέζ και την βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται κοντά, και στην οποία εργάζονται εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Στην ίδια περιοχή τον Ιανουάριο είχε πραγματοποιηθεί επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι, προκαλώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας από την πλευρά του Ισραήλ.

Συγκρούσεις στη Δ.Όχθη

Πυρ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών άνοιξαν Ισραηλινοί στρατίωτες, στη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πολίτες.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Μπίντο, όπου συγκεντρωμένοι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταν για την ανοικοδόμηση του ισραηλινού διαχωριστικού τείχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press