
Πρωταρχική απειλή τα όπλα μαζικής καταστροφής στα χέρια τρομοκρατών, δηλώνει ο Μπους
Ζητώντας εκ νέου συντονισμένη διεθνή δράση για την ανάσχεση διασποράς των πυρηνικών, ο Τζορτζ Ο.Μπους δηλώνει το Σάββατο πως το ενδεχόμενο μίας αιφνίδιας επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής είναι η μεγαλύτερη απειλή που πλανάται στον κόσμο σήμερα.
51
Ζητώντας εκ νέου συντονισμένη διεθνή δράση για την ανάσχεση διασποράς των πυρηνικών, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους δηλώνει το Σάββατο πως το ενδεχόμενο μίας αιφνίδιας επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής είναι η μεγαλύτερη απειλή που πλανάται στον κόσμο σήμερα.
Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του διάγγελμα, ο Τζορτζ Ο.Μπους υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να απειλούνται από μία επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής. «Οι τρομοκράτες και τα κράτη-τρομοκράτες κάνουν μία κούρσα για την κατασκευή τέτοιων όπλων. Έχουν πολλούς πόρους. Εμείς πρέπει να διαθέσουμε περισσότερους. Είναι αποφασισμένοι και εμείς οφείλουμε να είμαστε περισσότερο» σημείωσε.
«Η Αμερική αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιθέσεων που θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές, με πυραύλους εξοπλισμένους με όπλα μαζικής καταστροφής, γι αυτό εμείς αναπτύσσουμε αντιπυραυλική άμυνα. Χρειαζόμαστε καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών για να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον του τρόμου και να σταματήσουμε τη διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής».
Αναφερόμενος στην ομολογία του Πακιστανού επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Κχαν περί διαρροής πυρηνικής τεχνογνωσίας σε τρίτες χώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Ο Κχαν και οι συνεργάτες του πούλησαν πυρηνική τεχνολογία και τεχνογνωσία σε εγκληματικά καθεστώτα όπως το Ιράν και η Β.Κορέα.
»Πρέπει να διευρύνουμε τη διεθνή συνεργασία και να ενισχύσουμε τη νομοθεσία εναντίον των δικτύων που βοηθούν τη διάδοση των όπλων, να κλείσουμε τα εργαστήριά τους, να κατασχέσουμε το υλικό τους, να παγώσουμε τους πόρους τους και να προσαγάγουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης τα μέλη της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)

