
«Φουσκώνει» το κύμα επιστροφής των αδειούχων και εκδρομέων του τριημέρου από τα νησιά
Δυσκολία εξεύρεσης εισιτηρίων επιστροφής προς το λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται σε πολλά νησιά, καθώς μαζί με πολλούς αδειούχους αρχίζουν να επιστρέφουν την Κυριακή στην πρωτεύουσα και εκδρομείς του τριημέρου. Ουρές ενός χιλιομέτρου στην Κακιά Σκάλα.
28
Δυσκολία εξεύρεσης εισιτηρίων επιστροφής προς το λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται σε πολλά νησιά, καθώς μαζί με πολλούς αδειούχους αρχίζουν να επιστρέφουν την Κυριακή στην πρωτεύουσα και εκδρομείς του τριημέρου του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ειδικά στην Τήνο, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου βρέθηκαν 7.611 επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 13,4% σε σχέση με πέρυσι, οπότε ταξίδεψαν στο νησί της Μεγαλόχαρης 6.705 άτομα.
Το πρόβλημα της επιστροφής όσων επιλέξουν να ταξιδέψουν με πλοίο είναι ιδιαίτερα έντονο τα Σαββατοκύριακα και ποικίλει από λιμάνι σε λιμάνι: Σε Ηράκλειο και Μυτιλήνη υπάρχει υψηλή πληρότητα, αντίθετα από τη Ρόδο όπου δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα.
Οι εκδρομείς δεν αναμένεται να συναντήσουν προβλήματα από τον καιρό, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν την Κυριακή από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και μόνο τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί ενισχυμένοι από το βράδυ σε πολύ ισχυρούς. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα.
Ουρές οχημάτων στην Κακιά Σκάλα
Για όσους χρησιμοποιήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο, η Τροχαία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και αναμένεται να παραχωρήσει -εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο- επιπλέον λωρίδες στο αντίθετο ρεύμα. Στην αυστηρή επιτήρηση των δύο εθνικών οδών θα πάρουν μέρος και τέσσερα ελικόπτερα.
Τα πρώτα σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί στο ρεύμα εισόδου στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, όπου η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.
Περιοριστικά μέτρα ισχύουν ως και την Κυριακή για τα φορτηγά αυτοκίνητα με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου.
Στο κέντρο της Αθήνας περιοριστικά μέτρα ισχύουν την Κυριακή, ως τις 8:00 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του test event της ποδηλασίας δρόμου. Η Τροχαία συνιστά σε όσους κατοικούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αναβάλλουν την επιστροφή τους ως το βράδυ.
Τελευταία ενημέρωση: 15:15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στο Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»

