
Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα Ιμπούντο στην Κίνα – Φονικές βροχοπτώσεις στην Ινδία
Τουλάχιστον 20 νεκρούς, 3 αγνοουμένους και 24 τραυματίες άφησε πίσω του ο τυφώνας Ιμπούντο στην Κίνα, ενώ 7 εκατομμύρια πολίτες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Στην Ινδία, 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων.
30
Τουλάχιστον 20 νεκρούς, 3 αγνοουμένους και 24 τραυματίες άφησε πίσω του ο τυφώνας Ιμπούντο στην Κίνα, ενώ 7 εκατομμύρια πολίτες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Στην Ινδία, 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων.
Οι βορχοπτώσεις έχουν πλήξει ιδιαίτερα το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία, όπου τα νερά έχουν καλύψει ολόκληρα χωριά. Οι Αρχές προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ η στάθμη των υδάτων των περισσοτέρων ποταμών έχει ήδη ξεπεράσει το όριο ασφαλείας.
«Οι πλημμύρες έχουν πλήξει 14 απο τις 38 επαρχίες του κρατιδίου. Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει 34 θανάτους και οι κάτοικοι 1.823 χωριών έχουν απομακρυνθεί ή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους» δήλωσε ο επίτροπος βοηθείας του Μπιχάρ Σισίρ Σίνα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 1.000 βάρκες έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές για τη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων.
Η ετήσια περίοδος των μουσώνων -από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο- θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες των χωρών της νοτίου Ασίας, ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω των πλημμυρών.
Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 400 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί εγκαταστάσεις υποδομής στην Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των επενδύσεων
- Τραγωδία στον Κολωνό: Διευθύντρια σχολείου έπεσε στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας
- Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ: Σταθερή παρουσία στο No Finish Line Athens και ανανέωση συνεργασίας με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Η επιστολή του 89χρονου – «Οι δημόσιες υπηρεσίες μου φέρθηκαν σαν αδέσποτο σκυλί – Και εγώ, το σκυλί, τώρα λύσσαξα»
- Πρωτοβουλία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ για την ένταξη θεραπειών παχυσαρκίας στα ομαδικά ασφαλιστήρια
- Ο πρώτος «κομάντο» στις μάχες του Ολυμπιακού




