
«Θα βοηθήσουμε την Ουγκάντα στην μάχη κατά του AIDS», δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν βοήθεια προς την κυβέρνηση της Ουγκάντα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του AIDS. Έκανε, δε, μνεία στην οικονομική ενίσχυση με 15 δισ. δολάρια στις χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής.
53
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αφρική, δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν βοήθεια προς την κυβέρνηση της Ουγκάντα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του AIDS.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Τζ.Ο.Μπους αναφέρθηκε ειδικότερα στο πενταετές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης με 15 δισ. δολάρια στις χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής, για να καταπολεμηθεί η νόσος.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα, στην κατεύθυνση του περιορισμού της ασθένειας, κάνοντας λόγο για μοντέλο της αφρικανικής ηπείρου.
Στην Ουγκάντα το ποσοστό φορέων του AIDS σημειώνει πτωτική πορεία, καθώς το 1992 ήταν στο 30% και το 2000 έφθασε στο 6%.
Δεν έλλειψαν, πάντως, και οι φωνές αντίδρασης. Ομάδα ακτιβιστών διαδήλωσαν, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τα κίνητρα της βοήθειας των ΗΠΑ, κρατώντας πανό στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα: «Θέλεις να σώσεις ζωές, ή να δημιουργήσεις κέρδη για τους βιομήχανους φίλους σου;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο…
- Γιορτή σήμερα 29 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να καταρτίσει ορισμό του βιασμού με βάση τη συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]





