71

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου τάχθηκε με δηλώσεις του την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ. «Η μεταρρύθμιση αυτή είναι επείγουσα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την Τετάρτη τις μεταρρυθμίσεις αυτές και σχεδιάζει να τις παραπέμψει στο γαλλικό Κοινοβούλιο, με την ελπίδα να λάβει την τελική έγκριση, ο Σιράκ υπογράμμισε ότι «ηταν ευθύνη της κυβέρνησης να ενεργήσει και να το κάνει χωρίς καθυστέρηση, ώστε να μην αναγκαστεί μια μέρα να πάρει σκληρά μέτρα».

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι δίκαιες» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος. Εν τω μεταξύ, οι δάσκαλοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι πρόκειται να κατέβουν σε απεργία την επόμενη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία έχουν εξαγγείλει απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό