Λονδίνο: Οι επονομαζόμενες «υγιεινές» τροφές περιέχουν περισσότερο λίπος, αλάτι και ζάχαρη απ’ ό,τι τα κοινά τρόφιμα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Καταναλωτών της Βρετανίας, μέσα από σχετικό άρθρο του περιοδικού «Health Which».

Συγκεκριμένα, σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως, παρ’ ότι πολλά από τα υγιεινά τρόφιμα είχαν έως και τη διπλάσια τιμή, εντούτοις οι παρασκευάστριες εταιρίες δεν έκαναν τίποτε για να ελαττώσουν τα υψηλά επίπεδα λίπους, ζάχαρης και άλατος που περιέχονταν σε αυτά.

Η έρευνα εστίασε σε μια συγκεκριμένη μάρκα μπισκότων γνωστής εταιρίας που εμπορεύεται μεταξύ άλλων και ενδύματα, καθώς και στα μακαρόνια μιας άλλης μεγάλης εταιρίας τροφίμων στη Βρετανία.

Στην πρώτη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι τα μπισκότα περιείχαν μεν 79% λιγότερα λιπαρά και ελαφρά λιγότερο αλάτι, αλλά η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη άγγιζε τα 50 ml ανά 100 γραμμάρια, ποσοστό που είναι διπλάσιο σε σχέση με την κανονική έκδοση.

Αντίστοιχα, η «υγιεινή» έκδοση των σπαγγέτι είχε τη διπλάσια τιμή σε σχέση με εκείνη που περιείχε κανονικά λιπαρά.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τις ‘υγιεινές’ τροφές, καθώς αρκετές από αυτές είναι κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο, ενώ είναι και οικονομικά ασύμφορες», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Καταναλωτών.

health.in.gr