
Ένοχη για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας δηλώνει η Πλάβσιτς στο ICTY
Την ενοχή της στην κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας αποδέχθηκε την Τετάρτη προς το ICTY η τέως πρόεδρος των Σερβοβοσνίων, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, ανατρέποντας προηγούμενη κατάθεσή της. Αποσύρεται το υπόλοιπο κατηγορητήριο.
51
Την ενοχή της στην κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας αποδέχθηκε την Τετάρτη ενώπιον του ICTY η τέως πρόεδρος των Σερβοβοσνίων, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, ανατρέποντας προηγούμενη κατάθεσή της. Αποσύρονται οι υπόλοιπες επτά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της γενοκτονίας.
Η Μπιλιάνα Πλάσβιτς γίνεται πλέον η πρώτη εκ των προσαχθέντων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων που παραδέχεται την ενοχή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία -μία κίνηση που -όπως μεταδίδει το Reuters- εγείρει υποψίες ότι ενδεχομένως θα καταθέσει εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Η Πλάβσιτς, υπήρξε μεταξύ των ηγετών των Σερβοβοσνίων στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995). Παραδόθηκε οικειοθελώς στο ICTY τον Ιανουάριο του 2001, δηλώνοντας αθώα στις κατηγορίες της γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου. Εν αναμονή της δίκης της είχε αφεθεί ελεύθερη.
Η ομολογία της ένοχής της έγινε μέσω τηλεσυνδιάσκεψης, έπειτα από αίτημα της ιδίας, επισημαίνει το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης

