25

Τη μαραθώνια απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, στον Ευαγγελισμό, ολοκλήρωσε την Κυριακή το βράδυ ο Σάββας Ξηρός. Η ομολογία του Ξηρού αναμένεται να διευρύνει το κατηγορητήριο για τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Σάββας Ξηρός χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο «μοναδικό και αδιαφιλονίκητο αρχηγό της 17 Νοέμβρη» και τον Δημήτρη Κουφοντίνα σκιαγράφησε ως βασικό εκτελεστή και οικονομικό διαχειριστή.

Ο 40χρονος φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι ήταν ο εκτελεστής του Κωστή Περατικού και του Στίβεν Σόντερς, ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι μέλος της οργάνωσης ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, Θεολόγος Ψαραδέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης θα ήταν κατά του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, για το πολύνεκρο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι έλαβε μέρος σε σωρεία ληστειών και βομβιστικών επιθέσεων, καθώς και στην κλοπή πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο του Συκουρίου.

Μετά την ολοκλήρωσης της απολογίας του Σάββα Ξηρού και την σύγκριση με την προανακριτική αναμένεται να ασκηθούν και συμπληρωματικές διώξεις και να αυξηθεί ο αριθμός των κατηγοριών για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ