26

Το μυαλό όλων είναι πλέον στην Παρασκευή, 21 Ιουνίου και στο γήπεδο της Σουζουόκα. Εκεί θα γίνει ένας πρόωρος τελικός καθώς η Βραζιλία ξεπέρασε και το εμπόδιο του Βελγίου και προκρίθηκε στους «8», όπου την περίμενε η Αγγλία.

Σκόρερ της «σελεσάο» οι Ριβάλντο και Ρονάλντο με τον δεύτερο να συνεχίζει να ονειρεύεται το ρεκόρ του Ζαϊρζίνιο, που είχε σκοράρει το 1970 σε όλα τα ματς του τότε Μουντιάλ.

Η ομάδα του Σκολάρι δεν πέρασε πάντως ένα εύκολο δύωρο καθώς οι Βέλγοι δεν θαμπώθηκαν από την αντιπαλό τους και πάλεψαν όσο μπορούσαν κρατώντας το μηδέν έως και το 67ο λεπτό.

Τότε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2000, ο Ριβάλντο έβαλε τη σφραγίδα του και με μακρινό σουρ, αφού ξεμαρκαρίστηκε άψογα έστειλε τη μπάλα στα δύχτια και με τη βοήθεια Βέλγου αμυντικού.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο πιστός στο ραντεβού του με τα δύχτια έγραψε το τελικό 2-0, που τον έφερε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ μαζί με τον Γερμανό Κλόζε, καθώς έχουν πετύχει από πέντε τέρματα.

Η υπεροχή της Βραζιλίας είναι καθολική στο α ημίχρονο του αγώνα με το Βέλγιο, που όμως ήταν η ομάδα που έφτασε στο γκολ με τον Βίλμοτς. Ο Τζαμαϊκανός όμως διαιτητής το ακύρωσε γιατί όπως υπέδειξε έκανε φάουλ ο αρχηγός των Βέλγων, γεγονός που δεν φάνηκε πάντως.

Ρονάλντο και Ροναλντίνιο έχασαν από δύο τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες όμως η άμυνα που έχει παρατάξει ο Βασεζ, κράτησε την εστία της ανέπαφη.

Τον αγώνα παρακολoυθησε η εθνική ομάδα της Αγγλίας, που είναι άμεσα ενδιαφερόμενη καθώς θα αντιμετωπίσει στην φάση των «8» τη Βραζιλία.

Ήταν γύρω στις 20:15 ώρα Ιαπωνίας και οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας έκαναν ζέσταμα. Ξαφνικά, περίπου 40.000 φίλαθλοι που βρίσκονταν στο στάδιο «Γουϊνγκ» του Κόμπε ένωσαν τις φωνές τους και κραύγασαν ρυθμικά: «Μπέκαμ, Μπέκαμ», όταν συνηδειτοποίησαν οτι βρίσκονταν στο γήπεδο ο αρχηγός των «λιονταριών».

Βραζιλία: Μάρκος, Καφού, Λούτσιο, Ρόκε Τζούνιορ, Έντμιλσον, Κάρλος, Σίλβα, Ρονάλντο, Ριβάλντο (89 Ρικαρντίνιο), Ροναλντίνιο (81 Κλέμπερσον), Ζουνίνιο (57 Ντένιλσον).

Βέλγιο: Ντε Βλιέγκερ, Βαν Κερχόβεν, Σίμονς, Βίλμοτς, Γκουρ, Βάλεμ, Βέρχεγεν, Πέτερς (73 Σονγκ), Βαν Μπόιτεν, Βαντερχάιγκε, Μπενζά.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ